Biurowiec firmy CENTROMOR S.A. w Gdańsku

Zespół budynków zrealizowany jako renowacja istniejącego biurowca wraz z dobudową nowego obiektu i garażu podziemnego. Nowy budynek biurowy usytuowany jest równolegle do istniejącego biurowca Centromoru, jest o jedno piętro niższy od istniejącego i wysokością nawiązuje do budynku BGŻ. Obiekt został zrealizowany w zakresie robót budowlanych i wykończeniowych wraz z kompletem instalacji wewnętrznych. Część pomieszczeń wyposażonych jest w klimatyzację. Standard wykonania i wyposażenia obiektu klasyfikuje go w najwyższej kategorii.

 

Oba budynki przykryto dwuspadowymi, przenikającymi się dachami pokrytymi dachówką. Wykonane elewacje są aluminiowo-szklane z partiami z cegły klinkierowej.

Kubatura: 33.412 m3

Powierzchnia całkowita: 11.053 m2

Powierzchnia użytkowa: 8365 m2

Powierzchnia użytkowa biur i banków: 6226 m2

Czas realizacji: od sierpnia 1998 do grudnia 2000

Kierownik budowy: Jacek Łosik